miércoles, 3 de febrero de 2010

Penelope Cruz- din nou în cursă pentru OSCAR, pentru rolul din “NINE”


Dacă spaniolii au o listă a mândriei, alcătuită din “bunuri” naţionale, patrimoniu naţional viu, aş zice, în afară de sterotipurile corridă şi flamenco (plus paella, tortilla de patata şi sangria), demult trecute în planul abordării reducţioniste, pe lista asta ar trebui trecută Penelope Cruz.
După ce anul trecut a câştigat Oscarul pentru cel mai bun rol secundar, pentru “'Vicky Cristina Barcelona”, Pe merge la Oscar pentru rolul său musical din “Nine”, unde îşi pune în valoare calităţile de artistă completă. Este a treia nominalizare şi spaniolii privesc această performanţă cu măsură. Adică nu se dau peste cap de bucurie, dar nici un se uită chiorâş, aşa cum se uitau acum câţiva ani… În Spania, Pe nu s-a bucurat de foarte multe aprecieri până mai anul trecut, când a venit acasă cu statueta aurită.
Disciplinată şi foarte bună dansatoare (voia să devină balerină), Penelope este acum implicată total în cariera sa cinematografică, marcată fără îndoială de figura lui Pedro Almodovar, sub bagheta căruia a făcut roluri memorabile în “Los abrazos rotos” sau“ Volver”, dar şi în relaţia cu Javier Bardem, alt spaniol “oscarizat”, în urma cu doi ani, pentru “No country for old men”.
Deşi există suficiente motive pentru ca Pe să nu câştige Oscarul anul acesta, nominalizarea este în sine o reuşită, pentru că distribuţia lui “Nine” este uriaşă: Sofia Loren, Nicole Kidman, Judy Dench… pentru a menţiona doar câteva nume!
Motivele pentru care Pe va pierde Oscarul anul acesta sunt mai multe, dar două sunt mai importante: a primit anul trecut acelaşi premiu şi favorita declarată în cursa din 2010 este Mo'Nique, din “Precious”.
Evident, ceremonia din 7 martie poate să aducă şi mari surprize!

No hay comentarios:

Publicar un comentario